Buffett zdvojnásobil zisky

S investičným portfóliom Warrena Buffetta sa už neodmysliteľne spájajú vysoké zisky. Aj tentokrát jeho spoločnosť Berkshire Hathaway hviezdila. Za prvé tri mesiace tohto roku zarobila dvakrát toľko, ako v rovnakom období minulého roka. Čistý zisk investičnej spoločnosti predstavoval 3,2 miliárd dolárov, kým za prvé tri mesiace minulého roka zarobila 1,5 mld. USD. Čo viac dodať – krásny dvojnásobok!

Tentokrát žiadne škody

Berkshire pôsobí v segmente poisťovníctva či fast-foodových reťazcov, a má investície v spoločnostiach ako Coca Cola či Microsoft. Prečo až dvojnásobný zisk? Spoločnosť tento rok neťažili náhrady škôd z prírodných katastrof, ako tomu bolo minulý rok. Minulý rok musela spoločnosť hradiť škody zemetrasenia a tsunami v Japonsku či záplav v Austrálii.

Spoločnosť oznámila tieto čísla krátko pred výročným zasadnutím v sobotu. Buffet nedávno oznámil, že má rakovinu prostaty. Verejnosť však ubezpečil, že choroba sa nachádza v začiatočnom štádiu rakoviny a neohrozuje jeho život. Opäť sa tak črtá otázka, kto bude jeho nástupcom. Buffett mlčí – aj keď vo februári oznámil, že nástupcu už má, meno neprezradil. (čítaj viac: Buffett si už našiel nástupcu)

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre