Európe sa trasú kolená. Pred Francoisom!

Ako bude vyzerať Európa, ak sa mužom Francúzska stane Francois Hollande. Asi jedna z najdiskutovanejších politických otázok v poslednej dobe. Aj keď to ešte francúzsky socialista nemá s víťazstvom isté, Európa sa pomaly chystá na jeho nástup. Veď všetky predvolebné prieskumy majú jedno spoločné: Víťazom druhého kola bude Francois. Mnohí si kladú otázku, ako bude vyzerať nové DUO, keďže podľa tejto úvahy už starý známy MERKOZY zanikne. Odpoveď sa zhoduje zo všetkých strán: Zrejme INAK.

Po voľbách smer Berlín

Prečo sa Európe trasú kolená? Potenciálny prezident Francúzska – F. Hollande je pri pohľade na eurozónu iným mužom ako Nicolas Sarkozy. Kým Sarkozy je „európsky zanietenec“, Hollande sa skôr pozerá na problémy vo Francúzsku. Hollande sa vyjadril,  že ak sa ujme moci, chopí sa zmien v zmluve o rozpočtovej disciplíne. Konkrétne návrhy na doplnenie v zmluve budú NEOFICIÁLNE prerokované s Berlínom. Ako Hollande oznámil, hneď po voľbách má v pláne vyraziť do Berlína. Podľa väčšiny by sa mala zmluva rozšíriť o prvky hospodárskeho rastu. Hollande tvrdí, že riešením v súčasnej kríze je práve hospodársky rast. On i jeho tím sa zaviazali k francúzsko-nemeckej spolupráci v EÚ.

V stredu večer sa konala televízna debata medzi oboma kandidátmi. Sarkozy vyzval Hollande-a pred kamery už trikrát, no socialista odmietol. Tentokrát sa však už ostrosledovaná debata konala. (čítaj viac: Nicolas Sarkozy: Hollande je arogantný a klamár).

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre