Akcie v stratách. Čaká sa na USA a voľby v Európe

Pochmúrna nálada z Wall Street dolieha aj na dnešné obchodovanie v Európe. Frankfurtský index DAX30 včera zakončil pod dôležitou úrovňou 6 700 bodov a dnes klesá opäť. Japonské akciové trhy sú z dôvodu sviatku zatvorené.

Napäto sa očakávajú dáta z amerického trhu práce, ktoré prídu na rad o 14:30. Analytici z Reuters očakávajú prírastok nových miest za mesiac apríl na úrovni 170 000. Iní ekonómovia počítajú zo zvýšením o 180 000 miest. Zverejnená tiež bude miera nezamestnanosti v USA za mesiac apríl.

Trh práce ukáže, či je americké oživenie naozaj „oživením“. Niektoré dáta sú dobré, iné zase nie. Napr. minulý týždeň žiadalo o dávku v nezamestnanosti v USA omnoho menej obyvateľov. Pochmúrnosť na Wall Street priniesli včerajšie nepriaznivé správy. V apríli klesol počet nových objednávok a nepotešil ani sektor služieb.

Počas dnešného rána neklesajú len akcie vo Frankfurte. Mierne si odpisuje aj londýnsky akciový index FTSE 100 či parížsky barometer CAC 40, pričom pod tlakom výpredajov sú väčšinou akcie bánk.

Investori sú napätí, a mimo dát z USA čakajú aj na voľby vo Francúzsku či v Grécku. V stredu večer sa konal televízny duel medzi francúzskymi kandidátmi na prezidenta – Sarkozy vs. Hollande. V prvom kole zvíťazil socialista Hollande a duel v TV bola jednou z posledných príležitostí, v ktorej mohol Sarkozy nahnať hlasy. (čítať viac >>>)

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre