Nemecký trh práce si zrejme „narazil hlavu“

Ako ukázali dnešné čísla, zamestnanosť v Nemecku sa zrejme načiahla priveľmi vysoko. Zdá sa, že zázrak  na domácom pracovnom trhu dosiahol svoj vrchol a doslova si „narazil hlavu“. Podľa dnešných dát sa počet voľných miest v apríli zúžil už druhýkrát v tomto roku. Ide o najsilnejší pokles za posledné tri roky. Vyplýva to z indexu spolkovej agentúry pre prácu (BA), ktorý bol zverejnený v pondelok.

Napriek tomu stále vysoko

Indikátor agentúry v apríli poklesol o 5 bodov na konečných 171 bodov. Napriek tomu ostáva dopyt podnikov silný a firmy sú ochotné prijímať nových zamestnancov. Aj napriek druhému poklesu v tomto roku ostáva index pracovných miest na vysokej úrovni. Vo februári vzrástol o 4 body a v marci si pripísal jeden bod.

V poslednom štvrťroku 2011 sa ekonomika Nemecka pokĺzla, keď  ekonomický výkon poklesol prvýkrát za posledné tri roky. Pre prvý kvartál 2012 sa očakáva rast nemeckého hospodárstva.

 

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre