Indonézia už obmedzila dovoz hovädzieho mäsa z USA

Indonézia – najväčšia ekonomika juhovýchodnej Ázie predstavuje len 0.6 % vývozu hovädzieho mäsa z USA v hodnote asi 17 miliónov $ v minulom roku.

Hlavné vývozné trhy amerického hovädzieho mäsa, počnúc KanadouJaponskom uviedli, že aj naďalej budú dovážať americké hovädzie mäso. Stalo sa tak potom, čo americké úrady ubezpečili verejnosť, že im nehrozí žiadne nebezpečenstvo, pretože mäso z nakazenej kalifornskej dojnice nevstúpilo do potravinového reťazca. Avšak dvaja juhokórejskí predajcovia zastavili predaj tohto mäsa.

Podobná situácia tu už raz bola

Hovädzie mäso z USA sa v Indonézii používa predovšetkým v hoteloch a luxusnejších  reštauráciách. Indonézia tiež dováža hovädzie mäso z Austrálie, Nového Zélandu a Kanady. Pozastavený import hovädzieho mäsa do Indonézie bol už v minulom roku z Austrálie, potom, čo sa dostalo na verejnosť video, v ktorom boli týrané a zbičované kravy pred ich zabitím. Po mesačnom austrálskom zákaze, Indonézia povedala, že sa bude snažiť znížiť svoje dovozné kvóty hovädzieho dobytka o 30 % v tomto roku ako súčasť úsilia stať sa sebestačnými do roku 2014. Avšak spotreba hovädzieho mäsa v tomto roku v krajine vzrástla o 13 %.

 

xtb
Zdieľať
Komentáre