Volkswagenu sa darí aj vďaka USA a Rusku

Čistý zisk  spoločnosti  vzrástol na 3.19 miliardy € z 1.71 miliardy € v rovnakom období v minulom roku. Tržby vzrástli o 26 % do výšky 47.33 miliardy €.Luxusná verzia  značky Volkswagenu-  Audi zaznamenala silnejší predaj modelov A6, A7 Sportback a A8, čo prispelo k zvýšeniu zisku v tejto divízii o 26 % na 1.4 miliardy €. Akcie Volkswagenu sa zvýšili až o 6.2 % na 122.70 €/akciu.

Vedeli ste že…

ku koncernu Volkswagen patria aj masovo vyrábané autá značky SEAT a Škoda, rovnako ako aj luxusné značky automobiliek Bentley, Bugatti a Lamborghini a výrobcovia nákladných automobilov Scania a MAN. Obchod automobilky kvitol v silnejšej ekonomike Spojených štátov, kde tržby vzrástli o 34 % a v Rusku, kde sa tržby zvýšili až o 77 %. Generálny riaditeľ  Wolkswagenu – Martin Winterkorn potvrdil spoločnosti pozitívny výhľad rastu tržieb v roku 2012 aj napriek neistote vyplývajúcej z pretrvávajúcej európskej dlhovej krízy. “Výsledky ukazujú, že sme na správnej ceste,” povedal vo svojom vyhlásení.

Porsche môže miešať karty

Finančné výsledky spoločnosti sa dostali zo straty 0.7 miliardy €  v minulom roku do plusu vo výške 1.1 miliardy € aj vďaka zvýšenej hodnote menových zaisťovacích nástrojov automobilky Porsche a spoločných čínskych podnikoch. Volkswagen sa snaží dokončiť fúziu s automobilkou Porsche, ktorá by mala vlastniť približne polovicu ich akcií, ale začlenenie športového výrobcu áut sa zmieta v právnych otázkach. Opcie na získanie akcií, ktoré sú držané ako súčasť dohody majú naďalej vplyv na finančnú situáciu spoločnosti, pretože ich hodnota sa mení. Opcie v hodnote 8.409 miliárd € na konci minulého roka sa zvýšili na 8.990 miliardy €.

Zdieľať
Komentáre