Nemci ľutujú, že zainvestovali v Maďarsku!

V Maďarsku rastie nespokojnosť nemeckých spoločností voči tamojšej vláde. Ako uvádza prieskum medzi opýtanými nemeckými podnikmi,  takmer každý tretí rezident z Nemecka by pre svoju investíciu volil inú krajinu. Dá sa hovoriť o rekorde, avšak nie pozitívnom.

V porovnaní s inými krajinami strednej a východnej Európy sa lojalita Maďarska prepadáva. Z minuloročnej štvrtej pozície padla krajina až na 10. priečku. Česko, Poľsko a aj Slovensko sú ďaleko pred Maďarskom. Index všetkých východoeurópskych krajín vedie Poľsko

Spoločnosti chcú obrat. Orbán tvrdí, že už nastal!

Konzervatívna vláda premiéra Viktora Orbana (na snímke) len potvrdzuje svoju kontroverznú hospodársku politiku. Zákony sa tu menia ako „na páse“, znárodňujú sa súkromné penzijné fondy a vláda prináša špeciálne dane pre určité odvetvia. Prezident nemecko-maďarskej obchodnej komory varuje: „Ak sa niečo neurobí, investície z krajiny utečú“, tvrdí šéf komory – Stevan Sefer.

Maďarska vláda sľúbila obrat, nič sa však nedeje. Orban je ale iného názoru. Vláda vraj spravila z Maďarska najatraktívnejšie miesto v strednej a východnej Európe.

Ako uvádza prieskum, nemeckým podnikom chýba v Maďarsku právna istota.  87 % opýtaných spoločností sa sťažuje na  nedostatok predvídavosti hospodárskej politiky Maďarska. Na zlepšenie ekonomických podmienok v Maďarsku verí len 10 % nemeckých spoločností.

 

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre