Jabĺčko za 1200 dolárov? Fúha

Podľa spoločnosti  Henderson Global Investors sú akcie americkej spoločnosti Apple PODHODNOTENÉ a môžu sa vyšplhať až ku cene 1200 dolárom za akciu.

Podobný názor má aj analytik Gene Munster zo spoločnosti Piper Jaffray Cos z Mineapolisu, ktorý je považovaný za jedného z najlepších odborníkov. Akcie Apple vidí do roku 2014 na úrovni 1000 dolárov.   „Pri akciách Apple vidíme cieľovú cenu 1200 dolárov“, tvrdí šéf úseku technologickej analýzy v Henderson. Neuviedol však žiadny časový horizont, kedy by sa mala táto cena dosiahnuť.

Nike je lepšia značka ako Apple?

Pomer akciový kurz / zisk na akciu (P/E ratio) činí pri Apple 13,6. Pri spoločnosti Nike je táto hodnota 20,2. „Nike je lepšia značka ako Apple? Nike je lepšia značka ako Apple?, pýta sa analytik. Akcie tvorcu iPadu či iPhonu sú v posledných dňoch pod tlakom. Na začiatku týždňa stratili akcie Apple 4,1 % svojej hodnoty.  „Ide o klasický odchyt zisku“, komentoval tento jeden z expertov. Ako pripomína Munster, akcie v tomto roku zažili silný vzostupný trend. Od začiatku roka posilnili o viac ako 45 %.  „Jabĺčku“ tak patrí titul najcennejšej spoločnosti na svete.

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre