Volkswagen zdvojnásobil ročný zisk

Spoločnosť Volkswagen za posledný rok viac ako zdvojnásobila svoj zisk a predala rekordný počet vozidiel. Podľa správy bol čistý zisk spoločnosti za minulý rok 15,8 miliárd eur, v porovnaní so 7,2 miliardami v roku 2010. Za rok bolo predaných viac ako 8,2 miliónov vozidiel, čo je takmer 15% nárast oproti roku 2010.

VW plánuje v najbližších piatich rokoch minúť 62 miliárd eur na nové továrne, modely a taktiež na výskum a vývoj. Tak isto má v pláne v najbližších šiestich rokoch prijať 50 000 nových zamestnancov. Do roku 2018 sa spoločnosť chce stať podľa tržieb najväčším výrobcom automobilov. Pre dosiahnutie tohto cieľa vyvinula novú platformu, ktorá bude slúžiť ako základ pre malé, ako i veľké vozidlá.

Volkswagen bol v posledných týždňoch aktívny v pripomínaní nákladov spojených s budúcim vývojom – najmä s novou platformou, ktorá by mala v roku 2013 a ďalších rokoch priniesť úspory až 20%.

Rovnako ako ďalší výrobcovia automobilov aj Volkswagen brzdí spomalenie hospodárskeho rastu v Európe.

Spoločnosť tak isto oznámila, že plánuje zvýšiť dividendu vyplácanú akcionárom. Zverejnené údaje sú predbežné, pričom kompletné údaje za rok 2011 budú zverejnené na výročnej tlačovej konferencii 12. marca.

Podľa informácii bbc.co.uk

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre