Investuje ThyssenKrupp opäť na Slovensku ?

Poľsko a Slovensko sa  “bijú“ o ThyssenKrupp

Nemecký oceliarsky závod by mal postavať nový závod za 98 miliónov eur, ktorý by mal priniesť prácu pre približne 1200 ľudí. O konečnej voľbe tejto investícií by mala rozhodnúť, predovšetkým miera štátnej pomoci, ktoré by mohli poskytnúť oba štáty. Očakávajú sa tvrdé rokovania. Poliaci chcú Nemcom ponúknuť maximum štátnej podpory, naopak Slovensko najvyššiu štátnu podporu poskytnúť nechce. Podľa informácií Prešovského mestského úradu má však bližšie k investícií Slovensko. Práve Prešovský kraj by mal byť lokalitou, kde by mala byť investícia umiestnená.

Zamestnanci sa v Nemecku búria proti predaju divízie s nerezovou oceľou 

V utorok chce dozorná rada Thyssen-Krupp rokovať o predaji divízie na spracovanie nerezovej ocele. Odborová organizácia je zásadne proti prevzatiu divízie konkurenčnou fínskou spoločnosťou Outokumpu. K dohode však ešte nedošlo. O ďalšej budúcnosti divízie Inoxum so spracovaním ušľachtilej ocele by sa malo rozhodnúť práve v utorok. Nové kolo rokovaní medzi spoločnosťou a zástupcami zamestnancov v pondelok ráno neviedli k žiadnemu výsledku. V pondelok sa zišlo asi 1000 zamestnancov v Essene a hlasite požadovali záruky za zachovanie pracovných miest. Podľa zástupcov odborových organizácií by predajom fínským Outokumpu mohli prísť o svoje miesta, v dôsledku prenesenia značnej časti výroby ocele do Fínska.  Na dohodu s odbormi je čas do utorka pred zasadnutím kontrolného orgánu. V uplynulom roku divízia s nerezovou oceľou Inoxum s počtom takmer 12 000 zamestnancov dosiahla obrat vo výške 6,7 miliardy eur.

 

Podľa informácií handelsblatt.com

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Búriť by sa mali aj u nás, aby naši politici mysleli konečne ekonomiky a nie si len pchali vlastné pokladničky. U nás miera pomoci od štátu je, ale iným smerom ako by mala..radšej tam dajme vyššie dane a odvody, tak to je… :silly: