Facebook by už v stredu mohol požiadať o primárnu emisiu akcií

Práve v stredu večer by mal internetový koncern predložiť príslušné doklady, informoval o tom Wall Street Journal. Príjmom z predaja cenných papierov chce firma získať kapitál v hodnote 10 miliárd dolárov. Podľa správy sa celková hodnota spoločnosti odhaduje na 75 až 100 miliárd dolárov. Americká investičná banka Morgan Stanley, by mala byť hlavným manažérom predaja akcií. Taktiež  Goldman Sachs by mohli pri  primárnej emisií (IPO) zohrať veľkú úlohu.

Úspešný úpis akcií by bol veľkým impulzom pre celý Wall Street, v čase súčasnej finančnej krízy. Facebok by sa mohol stať najúspešnejším technologickým titulom so vstupom na burzu. Toto miesto zatiaľ drží Google, ktorý získal v roku 2004 pri svojom IPO 1,67 miliardy dolárov, čo je šestina toho, čo plánuje Facebook.

Vstup Facebooku na burzu bol už dlhšie medializovaný.  Podľa niektorých súčasných správ Facebook zostavil prvé propagačné tlačivo k IPO. Zakladateľ spoločnosti Mark Zuckerberg však zatiaľ odmieta  zverejniť jednotlivé podrobnosti.

Podľa informácií wiwo.de

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

jasné už vidím, vďaka :) ešte keby sme tak vedeli akú štartovnú hodnotu bude mať 1 akcia, počkáme :ZZZ: