Siemens oznámil prepad zisku

Siemens to oznámil na hlavnom stretnutí v utorok v Mníchove.

Hlavnou príčinou tohto poklesu bolo spomalenie napojenia veterných elektrárni na elektrickú sieť ako aj dodávky pre ICx – rýchliky na nemeckých železničných tratiach. To spôsobilo straty vo výške 272 miliónov éur.

Okrem toho začína Siemens pociťovať dopady dlhovej krízy. Tržby sa mierne medziročne zvýšili ešte o 2 percentá na 102 miliardy eur. Avšak objednávky v prvom kvartáli klesli už o 5 percent oproti predchádzajúcemu roku. Odrátajúc výdavky na tzv. neodvedené aktivity ako napr. príprava IPO (prvotnej verejnej ponuky akcií) dcérskej spoločnosti Osram zisk klesol až o 27 percent na 1,356 miliardy eur.

“Držíme sa celkom jasne našich stanovených cieľov”, povedal generálny riaditeľ spoločnosti Siemens Peter Löscher v interview pre Bloomberg-TV. Ten však v najbližších dňoch sa bude snažiť pripraviť akcionárov na valnom zhromaždení na ťažký rok: “Aj keď sa očakáva v druhom polroku oživenie, musíme tvrdo pracovať na dosiahnutí našich cieľov,” vyhlásil v tlačovej správe. Elektronická spoločnosť chce zvýšiť ročné tržby o 3 roky až o 5 percent a udržať si zisk na úrovni predošlého roku okolo 6 miliardy eur.

Podľa informácií allgemeine-zeitung.de

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre