General Electric sa prepadli tržby

Americký priemyselný konglomerát General Electric (GE) zaznamenal nárast zisku, ale jeho akcie sa prepadli potom, čo boli tržby nižšie ako sa očakávalo. Akcie GE otvorili obchodovanie s prepadom o viac ako 2 percentá, keď investori reagovali  negatívne na výsledky za posledné 3 mesiace roku 2011.

Vo štvrtom kvartáli zisk s pokračujúcich činností vzrástol o 26% na 4,5 miliardy dolárov, ale príjmy klesli o 8 percent na 37,9 miliardy dolárov. GE vidí ako príčinu nižších príjmov pomalší ako očakávaný rast v Európe a výmenný kurz.

Pokles v Európe

Za celý rok bol obraz podobný. Zisk vzrástol na 20,1 miliardy zo 14,1 miliardy dolárov v roku 2010, zatiaľ čo tržby klesali. Tržby v roku 2010 boli posilnené o predaj majoritného podielu spoločnosti GE v televízii NBC, čo do značnej miery zodpovedá za prepad tržieb v roku 2011.

Avšak výsledky za posledné tri mesiace roka boli ešte o 2 miliardy nižšie ako boli očakávania analytikov.

„Očakávame pokračujúcu volatilitu v roku 2012 a máme pripravené investície do nových produktov a technológii, bude rozširovať naše trhy a podnikneme dôležité kroky na posilnenie riadenia rizík,“ uviedol predseda predstavenstva GE a generálny riaditeľ Jeff Immelt.

Podľa informácii bbc.co.uk

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre