Tržby TESCA porastú

Tesco oznámilo nárast tržieb v treťom kvartáli. Dôvodom jeho optimizmu je stabilný základ spotrebiteľov vo Veľkej Británii. Okrem domácich zákazníkov sa spoločnosť realizuje aj na globálnej úrovni. V sledovanom období  sa tržby v zámorí zvýšili o 4,1 %. Najväčšie hodnoty boli nadobudnuté v USA.

Aj keď miera rastu v USA bola dostatočne vysoká, naďalej zostáva pre TESCO významný britský trh.  V súčasnosti je jeho obchodná sieť tvorená 2 482 obchodmi na území krajiny. Naproti tomu v USA má iba 145 pobočiek a z európskych krajín je najviac vetiev v Poľsku. Okrem toho svoje produkty predáva aj v Ázii, a to v Thajsku.

„Naše pokračujúce investície do podpory nakupovania, nový priestor na realizáciu našich programov na všetkých našich trhoch nám zabezpečili hybnosť predaja a získali podiel na trhu,“ povedal generálny riaditeľ TESCA Terry Leahy.

Podľa analytika Richarda Huntera z Hargreaves Lansdown Stockbrokers  boli viditeľné signály, ktoré značili, že obchodovanie TESCA porastie.  „Predovšetkým rast tržieb v zámorí pokračuje rýchlym tempom, sľubné čísla vykazuje aj Európa a Ázia,“ dodal Hunter.

Zdroj: www.bbc.co.uk

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať