Akcie: Amazon rozširuje svoje rady

Spoločnosť Amazon je bližšie ku kúpe Quidsi, vlastníka Diapers.com a Soap.com, a to za hodnotu $540 miliónov USD. Quidsi má pomôcť Amazonu získať skúsenosti vo veľkoobchodnom manažmente,  nízkonákladovom manipulovaní a skladovaní tovaru.

Spoločnosť Amazon už minulý rok kúpila Zappos.com pre získanie náskoku  pred konkurenciou.

Líder môže byť len jeden a vedenie Amazon –u  si to pevne uvedomuje. Dominancia spoločnosti v obore im pomáha pri zlepšovaní ich trhovej kapitalizácie.

Quidsi očakáva tento rok nárast predaja na 300 miliónov USD, čo predstavuje rast až o 67%. Podľa predpokladu vedenia firmy Quidsi sa môžu ich príjmy do roku 2012 vyšplhať až na 1,3 miliardy USD. Akcie Amazonu si tento rok prilepšili o 27%.

Spoločnosť sa sústredí na produkty, ku ktorým sa zákazník pravidelne vracia,  čo predstavuje opakovanú transakciu. Amazon preto (špekulatívne) investuje do elektronických obchodných spoločností.

V novembri Quidsi spojazdnil už tretiu internetovú stránku, BeautyBar.com, ktorá ponúka zväčša kozmetiku. Budúci rok chce spustiť stránku predávajúcu hračky.

„Tento rok je tu priestor len pre jedného veľkého hráča v internetovom predaji, ktorý má nízkonákladovú dopravu a rýchly servis“, dodáva  jeden zo zakladateľov Quidsi.

Dalo by sa povedať, že Quidsi je ďalšia korysť Amazon-u.Ten počas tohtoročnej nákupnej horúčky už stihol rozšíriť pôsobnosť aj na Starý kontinent. Kúpou Woot.com a BuyVIP prenikol do Španielska, Talianska a Nemecka.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať