Akcie : Mierne zisky po rozhodnutí FED-u

Americké akcie po včerajšom ohlásení ďalšieho uvoľnenia menovej politiky Federálnym rezervným systémom (FED) uzavreli s miernymi ziskami. Výsledok parlamentných volieb a prekvapivo dobré dáta z americkej ekonomiky tak mali len malý vplyv na ceny.

Popredný index Dow Jones Industrial sa obchoduje po počiatočnom prudkom výkyve na úrovni 11 215,13 bodu. Zostal tak len veľmi tesne pod jeho denným maximom, ktoré dosiahol bezprostredne po rozhodnutí amerických menových orgánov na podporu ekonomiky. Toto oznámenie, ktoré bolo najväčšou udalosťou na trhu za posledné obdobie,  prinieslo rozhodnutie o nákupe vládnych dlhopisov v hodnote 600 miliárd amerických dolárov do konca prvého polroku 2011 a taktiež úrokovej sadzby na úrovni nula až 0,25 percenta.

Širší S&P 500 získal včera 0,37% a uzavrel na 1197,96. Technologický index Nasdaq Composite vzrástol o 0,27 percenta na 2540,27 bodu.

Obchodníci hodnotia opatrenia ako málo prekvapivé a mierne pozitívne. Väčšina bola s ohláseným objemom spokojná. Naplnili sa tak väčšinové očakávania.

Zdroj: finanztreff.de

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať